26 Ekim Hasta Hakları Günü Kutlandı

“26 Ekim Hasta Hakları Günü” münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde kurumumuz bünyesinde hizmet veren Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayaktan ve yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarımız ziyaret edilerek karanfil ve “Hasta Hakları” hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, Sağlık Hizm. Başkan Yrd. Cuma Köysüren, AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Figen Tuncay, Başhekim Yardımcıları Dr. Aslıhan Kılıç Torun, Uzm. Dr. Selcen Duran, Müdür Yrd. Muammer Gül ve Hasta ve Çalışan Hakları birim sorumlusu Sami Keleş katıldı.

Hasta haklarının kanun maddeleriyle güvence altına alındığını ifade eden İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Suat Türkoğlu hastanın, haklarını koruma sürecinde kendilerine rahatça ulaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini ifade etti.

Hasta haklarının önemine vurgu yapan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, "Faaliyetlerimizi sürdürürken, hasta yakınları, hastalar anketlerden, Alo 184 Sabim şikâyet hattından, (0386) 213 1096 – 188 numaralı telefondan ve AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemiz giriş katında yer alan “Hasta Hakları Birimimizden” bize ulaşabiliyorlar. Bizlere ulaşıp rahatça görüşlerini aldıktan sonra çözüm sürecine gidiyoruz. Hasta iletişim birimi bizim için önem arz ediyor. Hem hastane hem de sağlık sektörü olarak kendimizi daha iyi bir yere taşıyabilmek adına hastalarımızın görüşleri bizim için önemlidir" dedi.