9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü Etkinlikleri

9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Sigara, doğum öncesi dönemden başlayarak, çocuk ve erişkinlikte ölüme kadar götüren 50’nin üzerinde sağlık sorununa yol açmaktadır. Önlenebilir hastalık ve ölüm sebeplerinin en önde gelenlerinden biridir. Tütün kontrolünde temel amaç, tütün ürünleri tüketimini azaltarak başta kanser olmak üzere onlarca hastalığın yarattığı sağlık, sosyal ve ekonomik zararların önüne geçilmesini sağlamaktır.

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü olarak 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma günü etkinlikleri kapsamında Sağlık Hizm. Başkanımız Serdar DURU, Tütün ve Diğer Bağm. Yapıcı Maddelerle Mücadele Birim Sorumlusu Dr. Muhlise DEMİRBAŞ, Birim personelleri Emine TEKDOĞAN, Birol ESEN, Yağmur DEMİRTAŞ ve bağlı Toplum Sağlığı personelleri’nin katılımıyla tüm Toplum Sağlığı merkezlerinde stant ve karbonmonoksit ölçüm faaliyetleri  planlanarak hayata geçirildi. Konu ile ilgili broşür dağıtımı yapıldı. Öğrencinin Veliye sigarayı bırakması ile ilgili hazırlanan mektup Sırrı Kardeş ilköğretim okulunda dağıtıldı. Anne karnındaki bebeğin annesinin babasının sigara kullanmaması gerektiğini belirten mektup çalışması gebe bilgilendirme sınıflarında kadın doğum polikliniklerinde dağıtıldı. Burada "Sigara İçilmesi Yasaktır" yazılı araçlara ve evlere yapıştırılacak sticker'ler dağıtıldı. Tütünsüz işletme belgesi hazırlanarak tütünsüz işletmelere takdim edildi.

8 şubat  2019 tarihinde Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi toplantı salonunda  14.00 da yerel medyanın katılımı ile pasif etkilenim ve  Kırşehir de tütün ile mücadelede kapsamında yapılan çalışmaların sunumu, teşekkür belgelerinin takdimi planlanmaktadır.

sigaramanset.jpg