"15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü” Programı Düzenlendi

Kırşehir Valiliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü " programı Cacabey Meydanında vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Türk Büyükleri parkı önünde yürüyüş etkinliği ile başlayan programa, İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Ali Bulut, Kamu Hastaneleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Avcu, Sağlık Hizm. Başkan V. Serdar Duru, Kamu Hastaneleri Başkan Yrd. Cuma Köysüren, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin, şube müdürlerimiz ve personellerimiz katıldı.

Kırşehir Valimiz Sayın İbrahim AKIN’ın katılımı ile başlayan Milli Birlik Yürüyüşü Valilik Binası önünden devam ederek Cacabey Meydanında sona erdi.

Cacabey Meydanında gerçekleşen etkinliklerde İl Sağlık Müdürlüğü Standımızda 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimimiz tarafından vatandaşlarımızın tansiyon ve şeker ölçümü yapıldı. Stantta hastalıklara karşı bilgilendirme broşürleri, sağlık çocuk dergisi, çocuklara ağız ve diş sağlığı bakımı için diş fırçası ve diş macunları dağıtıldı. Ayrıca standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza kuru pasta, meyve suyu ve su ikram edildi.

Cacabey Meydanında Kırşehir Valiliği tarafından organize edilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü " anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran'ı Kerim tilavetiyle devam etti. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı şiirlerin okunması ve mehteran konserinin ardından protokol konuşmaları gerçekleşti. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın İstanbul Atatürk Havalimanındaki konuşması meydandaki dev ekranlardan vatandaşlara izletildi.

Saat 00:13’de Kırşehir'deki tüm camilerden okunan selâların ardından sabah namazına kadar sürecek olan demokrasi nöbetine geçildi.