8 Kasım Dünya Radyoloji Günü
08 Kasım 2022

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU “Dünya Radyoloji Günü” ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında, “2012 yılından beri bütün dünyada Alman Fizikçi Wilhelm Conrad Röntgen, 1895 yılında X ışınını keşfettiği gün olan 8 Kasım günü “Dünya Radyoloji Günü” olarak kutlanmakta ve sağlık hizmetlerinin devamlılığında radyolojinin önemine ve radyasyon güvenliğine dikkat çekmek amaçlanmaktadır.

Radyoloji, Direkt grafi, Mammografi, Bilgisayarlı Tomografi, Ultrasonografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme, Anjiyografi ve hibrit görüntülemeler ile baştan ayağa bütün doku ve organların görüntülenmesindeki tanısal rolünün yanı sıra girişimsel radyoloji ile sadece tanıda değil tedavide de önemli bir yer kaplamaktadır. Radyologlar ve radyoloji teknisyenleri günümüz sağlık sektöründe vazgeçilmez aktörlerdir.

Teknolojik gelişmeler ile birlikte gittikçe kullanım alanı genişleyen radyolojik tetkikler sadece görüntü olarak değerlendirilmemeli, klinik ve muayene bulguları eşliğinde bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmelidir. Bu nedenle klinik/muayene bulguları ve olası ön tanıların belirtilerek radyolojik istem yapılması son derece önemlidir.”

Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU
İl Sağlık Müdürü