Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca Şehrimizi Ziyaret Etti
24 Ağustos 2023

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere Kırşehir’e geldi.

Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Koca, "Yaptığımız sağlık yatırımları, insan kaynağı planlamaları, sosyal güvence kapsamını genişleten cesur politikalarımızla etkin ve nitelikli sağlık hizmeti üreten, erişilebilir, güçlü bir sağlık sistemine kavuştuk" diye konuştu.

Sağlık sisteminin son 4 yılda iki büyük felaketle imtihan olduğunu vurgulayan Koca, "Küresel yıkıma yol açan salgın ve asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremleri. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 22 yıldır kesintisiz olarak sağlığa yaptığımız yatırımlarla bu büyük badirelerin üstesinden geldik" ifadelerini kullandı.

Koca, Kırşehir'de sağlık hizmetleri ve yatırımlarının bir değerlendirmesini yaptıklarını dile getirerek, "Kırşehir'imizde 2002 yılından bugüne kadar 6 hastane, bir ADSM ve 17 birinci basamak sağlık tesisi olmak üzere 24 sağlık tesisi yatırımını tamamladık" dedi.

Şehrin sağlık talebini önemli düzeyde karşılayacak olan 400 yataklı Kırşehir Devlet Hastanesini en kısa sürede hizmete açacaklarını müjdeleyen Koca, "Önümüzdeki dönemde ilçelerimizde entegre hastane, 112 istasyonu ve aile sağlığı merkezleri olmak üzere 10 adet projelendirilmiş yatırımımız bulunuyor. En kısa sürede hizmete alacağımız hastanemiz ve ilçelerimizdeki yeni projelerimiz ile Kırşehirli vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetlerinin niteliğini daha da güçlendirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Koca, Valilik ziyaretinin ardından Kırşehir Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini sundu. Sonrasında, hastanede görev yapan sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Koca, Kırşehir'de "Gençlik Buluşması" programında konuştu:

Koca, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşması" programında, il programları vesilesiyle gençlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Koca, "kitle kültürü" denilen, sosyal ve kültürel farklılıkların tek tip bir gençlik tanımı potasında yok edildiği bir yaşam formunun gençlere özgürlük olarak pazarlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Seçimlerimiz kendi tercihlerimizin ürünü gibi görünüyor. Hakikatte ise teknoloji ve bilgi gücü kullanılarak, insanların nasıl yaşayacağına, neyi tüketeceğine karar veriliyor. Tarihin hiçbir döneminde yaşanmamış hegomonik bir kültür emperyalizminden söz ediyoruz."

Koca, bu yüzden her ne kadar pratikte kuşak çatışması denilen sorunlar yaşanıyor olsa da gençlik-tecrübe ilişkisi, başka bir ifadeyle gelenek-gelecek ilişkisinin, tarihsel zincirini daha da kuvvetlendirerek devam etmesi gerektiğini vurguladı.

"Türkiye Yüzyılı, sizlerin mesuliyetinde ilerleyecek"

Bakan Koca, Türkiye Yüzyılı'nın ilk kuşağı gençlerden fetih ruhuyla Türkiye'ye yepyeni şeyler vermelerini beklediklerini aktardı. Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk nesli olduğunuz Türkiye Yüzyılı'nda, bu ülke artık günübirlik hedeflere mahkum bir ülke değildir. Türkiye Yüzyılı, başka ülkelerin çıkarlarını, Türkiye ile iş ve güç birliğinde arayacağı, enerji alanından sağlığa, vazgeçilmez ortağa dönüşeceğimiz çağın adıdır. Türkiye Yüzyılı, ruhunu ilk neslinden, sizlerden alan yüzyıldır. Türkiye Yüzyılı, sizlerin mesuliyetinde ilerleyecek, bizler için gurur vesilesi olan, yeni bir medeniyet yolculuğunun adıdır."

Koca, konuşmanın ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Programın ardından Bakan Koca, Terme Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Yoğun ilgi gören Koca, vatandaşların taleplerini de dinledi.

369871854_862982795196807_284551178810175616_n.jpg

a2.jpg