İlimiz Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı Toplantısı Gerçekleşti
04 Ekim 2024

İlimizde 01-04.10.2024 tarihleri arasında Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaman Devlet Hastanesi ve Özel Musa Gül Hastanesi T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirme ekibi tarafından “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında değerlendirildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliği ile emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak amacıyla 1991 yılında “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” başlatıldı.

Program kapsamında; doğum yapılan sağlık kuruluşları, birinci basamak sağlık kuruluşları yer alıyor. 2014yılından beri Altın Bebek Dostu il olan Kırşehir’in bu değerlendirme sonucunda da ünvanını koruması hedefleniyor.

Programla ilgili değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Süleyman Ersoy’un başkanlığında, Hastane Başhekimlerimiz, Şube Müdürlerimiz, Değerlendirme Ekibi, İlgili Sorumlu ve Personelimizin katılımıyla gerçekleşti.